Izbor namještaja kod podno grijanja

Namještaj kod podnog grijanje

Pod je dio sustava grijanja.

Može se reći da sustavi plošnog grijanja i podnog grijanja najmanje ograničavaju graditelja interijera u idejama za uređenje prostora. Međutim, malo ljudi zna da podno grijanje ne samo da nogama stvara visoku razinu udobnosti zbog toplih podova, nego također povećava ukupni osjećaj topline u prostoru. Za ovu superiornu udobnost potrebna je površina za prijenos topline, po mogućnosti što veća i slobodnostojeća površina.

Za maksimalnu učinkovitost podnog grijanja preporuča se odabir namještaja koji stoji na nogama ili je odmaknuta barem nekoliko milimetara od poda. Čak i "noga" od 20 mm može biti dovoljna da dopusti cirkulaciju topline prema grijanom prostoru i da funkcionira kao ventilacijski zračni prostor između namještaja i grijane podne površine.

Treba li grijanje i ispod namještaja?

Da, treba. Ako sustav podnog grijanja funkcionira kao osnovni sustav grijanja, tijekom projektiranja može se izostaviti samo mjesto fiksnog namještaja. Fiksni namještaj može biti kuhinjski namještaj, otok u stilu američke kuhinje, ugradbeni ormar. Podno grijanje je dio strojarstva u zgradi i barem 30-40 godina služi bez promjene grijanja zgrade. U 30 do 40 godina, namještaj se mijenja nekoliko puta, tako da će pravilno projektirano grijanje u budućnosti Vas zaštititi od mnogih neugodnosti. Općenito govoreći, podni elementi grijanja pokrivaju 80-90% površine poda. U nekim sobama, kao što su kupaona ili kuhinja, ta vrijednost može biti samo 60-70% podne površine, ako takva površina može dostaviti u skladu sa standardima struke, potrebnu količinu topline.

U slučaju dodatnog grijanja i komfornog grijanja, situacija je drugačija. U tim slučajevima podno grijanje se postavlja otočno, prilagođeno zahtjevima korisnika, jer osnovni cilj nije zagrijavanje prostorije već stvaranje ugođaja na određenom dijelu poda prostorije.
Copyright © 2019 Mirakul inovativna grijanja, Sva prava pridržana
Mirakul inovativna grijanja d.o.o. poštuje vašu privatnost (Uvažavanje Vaše privatnosti). Kolačiće (cookies) koristimo kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa ili u marketinške svrhe, integraciju s društvenim mrežama. Kolačići omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem pregledniku. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije naših stranica. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate korištenje kolačića.

Vaš Mirakul inovativna grijanja d.o.o. - Uvjeti poslovanja
Partner zona