Nevidljivi izvor topline u konstrukciji gips kartonske ploče

Grijaći elementi su fiksirani neposredno iznad gipsane ploče. Grijana gipsana ploča može se zagrijati do 40-45 ° C, omogućujući ovako da sa manje površine unese u prostor više topline nego s dobro dimenzioniranim podnim grijanjem.

Bez obzira na debljinu ploče od gipsa, CALEO grijaći film kod stropnog grijanja omogućuje brže zagrijavanje od bilo koje druge dosadašnje tehnologije, tako osigurava i preciznije kontroliranje.

Idealno je rješenje i uz niske troškove ulaganja može se ugraditi u objektima / prostorima gdje su stropovi od gipsanih ploča dio izgradnje ili zbog dizajniranja unutarnjih interijera kao što su:

  • Obiteljske kuće lagane konstrukcije
  • Visoka potkrovlja, uređenje krovne konstrukcije
  • Apartmani s visokim stropovima
  • Ekskluzivni apartmani, hotelske sobe
Video - 3D - Postavljanje stropnog grijanja - Caleo Premium Line grijaći film 

Ali, topli zrak se diže gore?

Ne. Za efekt konvekcije, prijenosa topline strujanjem zraka potrebna je značajna razlika u temperaturi. Za grijanje zračenjem/isijavanjem grijaćih plošnih površina su karakteristični kontrolirani prijenosi topline (od stropa prema podu). U zatvorenom prostoru izjednačava se temperatura tako da razlika između gornjeg i donjeg sloja zraka iznosi samo 2-3 ° C. Uz stropno grijanje, maksimalna udobnost i homogene temperature se mogu postići u visini noge, tijela i glave.

U kakvu gips kartonsku konstrukciju se može ugraditi?

Prilikom stvaranja i proizvodnje CALEO sustava zidnih i stropnih grijanja uzeti su u obzir i standardi postavljanja konstrukcije gipsanih ploča, što kod stropnog grijanja znači razmak od 40 cm između osi profila konstrukcije gips ploča. Grijaći filmovi širine 30 cm postavljaju se paralelno s profilima konstrukcije. Instalacija sustava ne zahtijeva poseban postupak za suhu konstrukciju. Sustav grijanja odvija se u posljednjoj radnoj fazi prije postavljanja ploča od gips kartona.

Debljina ploče od gipsa može biti 9 ili 12,5 mm. Što se tiče materijala, sustav grijanja ne zahtijeva vatrootpornu gipsanu ploču, odgovara konvencionalna ploča. Bez obzira na sustav grijanja, preporuča se korištenje impregnirane gips karton ploče u vlažnim prostorijama (kupaone, unutrašnji bazeni itd.).
Korisne informacije

Kako postaviti grijaća tijela i spot lampe?

Grijaći elementi CALEO stropnog sustava grijanja (CALEO 160W/m²) ne postavljaju se na potpunu stropnu površinu.

Za unos potrebne količine topline u prostor može biti dovoljno samo 25 do 45% ukupne površine. Na preostalim mjestima mogu se formirati točke učvršćenja rasvjetnih tijela, pri čemu se grijaći film prekida na unaprijed određenim točkama tijekom izvođenja postavljanja, ostavljajući određeni razmak profila slobodnim.

Zatražite ponudu

Odmah kontaktirajte dobavljača
Pošaljite upit

Koliko visine uzima grijaći film od prostora?

Najmanja visina ugradnje spuštenog stropa je 8 cm zajedno s pločom od gips kartona. Od ovih 8 cm, Caleo grijaći film za grijanje zauzima samo 1 mm. Kod spuštenih ili visećih stropova u konstrukciju iznad gipsane ploče poželjno je ugraditi mineralnu ili kamenu vunu debljine 5-30 cm, jer značajno poboljšava toplinsku izolaciju prostorije i stropa.

Sloboda uređenja interijera

Mali nedostatak podnog grijanja je maksimalna dopuštena površinska temperatura poda koja je ograničena na 29° C, čime se ograničava prijenos toplinske snage. Iz tog razloga stručnjaci su primjedbama/upozorenjima prisiljeni sudjelovati u dizajniranju interijera, što ograničava slobodu graditelja, želju i ideje (npr. namještaj ako je moguće mora biti s nožicama, a također se ne preporučuje uporaba tepiha).
Korisne informacije

Slojevi postavljanja stropnog sustava grijanja

Grijaći film širine 30 cm se pričvršćuje za standardnu konstrukciju sustava gips ploča. U usporedbi s tradicionalnim folijama za grijanje i "infra folijama", vodeći CALEO 160W/m² grijaći film udovoljava europskim zahtjevima i standardima, te osigurava vrlo ekonomičan i siguran rad. Grijaći film CNT vrhunske kvalitete s praktično neograničenim životnim vijekom ima tvorničku garanciju od 10 godina.

Copyright © 2024 Mirakul inovativna grijanja, Sva prava pridržana, web dizajn: design project
Mirakul inovativna grijanja d.o.o. poštuje vašu privatnost (Uvažavanje Vaše privatnosti). Kolačiće (cookies) koristimo kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa ili u marketinške svrhe, integraciju s društvenim mrežama. Kolačići omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem pregledniku. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije naših stranica. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate korištenje kolačića. Vaš Mirakul inovativna grijanja d.o.o. - Uvjeti poslovanja
Partner zona