Nevidljivi izvor topline u konstrukciji gips kartonske ploče

Grijaći elementi su fiksirani neposredno iznad gipsane ploče. Grijana gipsana ploča može se zagrijati do 40-45 ° C, omogućujući ovako da sa manje površine unese više topline u prostor nego s dobro dimenzioniranim podnim grijanjem.

Bez obzira na debljinu ploče od gipsa, CALEO grijaći film kod stropnog grijanja omogućuje brži zagrijavanje od bilo koje druge dosadašnje tehnologije, tako osigurava i preciznije kontroliranje.

Idealno je rješenje i uz niske troškove ulaganja mogu se izgraditi u zgradama / prostorima gdje su stropovi od gipsanih ploča dio izgradnje ili zbog dizajniranja unutrašnjeg interijera. kao što su:

  • Obiteljske kuće lagane konstrukcije
  • Visoka potkrovlja, uređenje krovne konstrukcije
  • Apartmani s visokim stropovima
  • Ekskluzivni apartmani, hotelske sobe
Video - 3D - Postavljanje stropnog grijanja - Caleo Premium Line grijaći film 

Ali, topli zrak se diže gore?

Ne. Za efekt konvekcije, prijenosa topline strujanjem zraka potrebna je značajna razlika u temperaturi. Za grijanje zračenjem/isijavanjem grijaćih plošnih površina su karakteristične kontrolirani prijenosi topline (od stropa prema podu). U zatvorenom prostoru izjednačava se temperatura tako da razlika između gornjeg i donjeg sloja zraka iznosi samo 2-3 ° C. Uz stropno grijanje, maksimalna udobnost i homogene temperature se mogu postići u visini noge, tijela i glave.

U kakvu gips kartonsku konstrukciju se može ugraditi?

Prilikom stvaranja i proizvodnje CALEO sustava zidnih i stropnih grijanja uzeti su u obzir i standardi postavljanja konstrukcije gipsanih ploča, što kod stropnog grijanja znači razmak od 40 cm između osi profila konstrukcije gips ploča. Grijaći filmovi širine od 30 cm postavljaju se paralelno s profilima konstrukcije. Instalacija sustava ne zahtijeva poseban postupak za suhu konstrukciju. Sustav grijanja odvija se u posljednjoj radnoj fazi prije postavljanja ploča od gips kartona.

Debljina ploče od gipsa može biti 9 ili 12,5 mm. Što se tiče materijala, sustav grijanja ne zahtijeva vatrootpornu gipsanu ploču, odgovara konvencionalna ploča. Bez obzira na sustav grijanja, preporuča se korištenje impregniranog gips karton ploče u vlažnim prostorijama (kupaone, unutrašnji bazeni,…).
Korisne informacije

Kako postaviti grijaća tijela i spot lampe?

Grijaći elementi CALEO stropnog sustava grijanja (CALEO 160W/m2) ne postavljaju se na potpunu stropnu površinu.

Za unos potrebne količine topline u prostor može biti dostatno samo 25 do 45% ukupne površine. Na preostalim mjestima mogu se formirati točke učvršćenja rasvjetnih tijela, pri čemu se grijaći film prekida na unaprijed određenim točkama tijekom izvođenja postavljanja, ostavljajući određeni razmak profila slobodnim.

Zatražite ponudu

Odmah kontaktirajte dobavljača
Pošaljite upit

Koliko visine uzima grijaći film od prostora?

Najmanja visina ugradnje spuštenog stropa je ~ 8cm zajedno s pločom od gips kartona. Od ovog 8 cm, zauzima samo 1 mm Caleo grijaći film za grijanje. Kod spuštenih ili visećih stropova u konstrukciju iznad gipsane ploče poželjno je ugraditi mineralnu ili kamenu vunu, debljine 5-30 cm, jer značajno poboljšavaju toplinsku izolaciju prostorije i stropa.

Sloboda uređenja interijera

Mali nedostatak podnog grijanja je taj, da maksimalna dopuštena površinska temperatura poda je ograničena (29 stupnjeva C), čime se ograničava prijenos toplinske snage. Iz tog razloga, stručnjaci su primjedbama/upozorenjima prisiljeni sudjelovati u dizajniranju interijera, što ograničava slobodu graditelja, želju i ideje (npr. namještaj, ako je moguće, mora biti sa nogama, ali se također ne preporučuje uporaba tepiha).
Korisne informacije

Slojevi postavljanja stropnog sustava grijanja

Grijaći film širine 30 cm se učvršćuje za standardnu konstrukciju sustava gips ploča. U usporedbi s tradicionalnim folijam za grijanje i "infra folijama", vodeći CALEO 160W/m2 grijaći film, udovoljava europskim zahtjevima i standardima, osigurava vrlo ekonomičan i siguran rad. Grijaći film CNT vrhunske kvalitete sa praktično neograničen životnim vijekom ima proizvođačku garanciju od 10 godina.

Copyright © 2020 Mirakul inovativna grijanja, Sva prava pridržana, web dizajn: design project
Mirakul inovativna grijanja d.o.o. poštuje vašu privatnost (Uvažavanje Vaše privatnosti). Kolačiće (cookies) koristimo kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, za analizu prometa ili u marketinške svrhe, integraciju s društvenim mrežama. Kolačići omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem pregledniku. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije naših stranica. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate korištenje kolačića. Vaš Mirakul inovativna grijanja d.o.o. - Uvjeti poslovanja
Partner zona